Ghivece și glastre

Afiseaza: 1-24 din 53 produse

 Filtre
Ghivece si glastre
Alegerea celor mai bune decoratiuni pentru gradina de tipul ghivece si glastre pentru planta potrivita este foarte importanta. Ghiveciul ales afecteaza modul in care solul se usuca si in care o planta se dezvolta. Pentru ca planta sa aiba radacini bune este important ca ghiveciul sa fie cel potrivit. Tipuri de ghivece si glastre 

Exista trei mari categorii de ghivece: ceramica, lut si plastic. Fiecare dintre aceste decoratiuni pentru gradina, au proprietati speciale si pot fi potrivite sau nu pentru anumite plante. Apa si lumina ar putea fi cele mai importante pentru sanatatea plantei, dar ghiveciul potrivit este de asemenea foarte important!

Ghivecele  si glastrele de teracota sunt unele dintre cele mai cautate. Sunt usor de gasit si sunt disponibile in mai multe dimensiuni si forme. Teracota se usuca rapid, ceea ce o face perfecta pentru plantele foarte suculente si alte plante care urasc sa stea in apa. De asemenea, este un material mai ieftin decat ceramica. Faptul ca aceste ghivece si glastre au o culoare neutra este ideal pentru decorare. In plus, utilizatorii pot vedea nivelul actual de umiditate cu ajutorul culorii vasului.

Ghivecele din plastic sunt cele mai ieftine si usor de obtinut. Majoritatea plantelor sunt vandute in ghivece de plastic. Ghivecele din plastic pastreaza apa in sol mult mai mult decat un ghiveci de teracota, de aceea este foarte important sa existe orficii de drenaj in partea de jos pentru ca radacinile sa nu fie afectate.

Ghivecele ceramice sunt unele dintre cele mai putin utilizate, insa aici glastrele au castig de cauza. Atat glastrele cat si ghivecele de ceramica arata superb si sunt disponibile in forme interesante. Deoarece pot fi grele, sunt utilizate de cele mai multe ori pentru plante mici si suculente. 

Cum se aleg cele mai bune ghivece si glastre
Drenajul este foarte important pentru a mentine plantele sanatoase. Ghivecele fara orificii de drenare pot duce la colectarea apei pe fundul vasului ceea ce va deteriora radacina. Ghivecele din ceramica si teracota pot fi gaurite folosind un burghiu, iar cele din plastic pot fi gaurite folosind aproape orice burghiu ascutit. Folosirea unui vas de plastic ieftin in interiorul unui recipient decorativ este un alt mod inteligent de a obtine drenaj, fara sa fie perforat recipientul. Aceasta este, de asemenea, o modalitate buna de a proteja ghivecele..

Este important ca ghiveciul ales sa aiba marima potrivita. Multe plante au nevoie de spatiu pentru a isi intinde radacinile, dar prea mult sau prea putin spatiu poate cauza probleme. Ghivecele care sunt prea mari pot determina o planta sa stea in apa prea mult timp sau absoarba prea multi nutrienti. Un ghiveci prea mic va face ca planta sa ocupe tot spatiul, fara sa mai ramana loc pentru apa, pentru sol sau pentru ingrasamintele necesare.

Tinand cont de aceste recomandari, este important sa fie alese glastrele si ghivecele potrivte astfel incat plantele sa reziste cat mai mult in el, fara sa fie nevoie de replantari dese sau de udari frecvente. 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!