Organizare si depozitare

Afiseaza: 1-16 din 16 produse

 Filtre
Organizare si depozitare pentru bucatarie

Obiectele de organizare si depozitare pentru bucatarie sunt foarte importante. Atat ingredientele
alimentare, cat si obiectele mici trebuie sa fie depozitate corect, astfel incat bucataria sa nu para
foarte dezordonata si sa se mentina in stare buna pentru foarte mult timp. Inainte de a se incepe
efectiv procedura de organizare este necesar sa fie cumparate toate accesoriile speciale de care
fiecare persoana are nevoie.

Organizare si depozitare pentru bucatarie pe zone

Obiectele pentru organizare si depozitare pentru bucatarie pot fi selectate in functie de mai
multe zone clar definite pentru a fi mai usor:
- Zona 1 este zona utilizata in fiecare zi, cel mai usor de accesat, aproape de masina de
spalat vase sau de insula daca este posibil, cuprinde elemente precum farfurii, boluri,
sticle cu ingredientele cel mai des utilizate, vase si tacamuri;
- Zona 2 este zona pentru gatit care se afla aproape de cuptor sau de aragaz si include
canile de masurare, suporturi pentru linguri, pahare, vase, tocatoare si spatule sau alte
instrumente folosite frecvent si care stau cel mai bine pe un suport;
- Zona 3 este zona folosita pe post de camara in care se afla ingredientele uscate,
mirodeniile, obiectele de bucatarie de dimensiuni mari, toate stocate in cutii si vase
speciale;
- Zona 4 este cea cu accesorii si elemente de depozitare puse cat mai aproape de frigider
daca se poate si cuprinde obiecte precum folia alimentara, pungile ziploc, folia de staniol
si alte obiecte pentru depozitarea ingredientelor des utilizate;

Pozitionarea corecta a obiectelor pentru organizare si depozitare

Dupa ce au fost cumparate toate accesoriile pentru depozitare este important sa fie determinata si
o pozitionare corecta a acestora. Obiectele utilizate foarte des se plaseaza la nivelul ochilor, iar
piesele mai putin utilizate se pun mai sus sau mai departe. Daca nu pot fi vazute sau accesate cu
usurinta, este mai putin probabil sa fie utilizate anumite componente. Lucrul acesta este valabil si
in cazul camarii. Se va lua in calcul descarcarea de cereale, produse de copt, orez si paste de
exemplu, acestea fiind depozitate in recipiente transparente. De asemenea, va fi alocat mai mult
spatiu si produsele se vor mentine mai bine.

Creativitatea este foarte importanta. Un suport pentru agatarea ghivecelor si tigailor ajuta la
eliberarea spatiului din dulap. Se recomanda montarea unui suport pentru mirodenii si
alfabetizarea lui. De asemenea, pentru usile inalte de camara se recomanda montarea unui
organizator al spatiului respectiv.

Se vor utiliza si divizoare permanente pentru lucruri cum ar fi hartia de copt si tocatoarele.
Elementele de pus pe rafturi sau organizatoarele care se agata sunt si ele extrme de utile mai ales
cand pot fi puse sub chiuveta. Se recomanda si utilizarea spatiului de pe perete pentru a pune
anumite obiecte de organizare si depozitare acolo unde acest lucru este posibil, pentru ca
bucataria sa fie mereu in ordine.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!